Tilbud!

Vårt alltid skiftende klima

250.00 kr

Laveste pris siste 30 dager: 250.00 kr

Høsten 2021 utkom en viktig bok som på bare 112 sider oppsummerer hva historiske kilder og nyere forskning viser om klimaet i geologisk tid med tilbakeblikk helt til siste istid for 12 000 år siden.

På lager

Ønskeliste
Ønskeliste
Produktnr: BOK6 Kategori:

Ofte kjøpt sammen

Vårt alltid skiftende klima
250.00 kr
+

Beskrivelse

Boka har 10 kapitler som dokumenterer at dramatiske klimaendringer ikke er noe nytt. Dagens alarmerende rapporter om ”ekstremvær”, med rekordhøye temperaturer, skogbranner, flom, tørke og stormer viser seg ikke å være sannferdige når mediene hevder at det som skjer i vår tid, aldri tidligere har forekommet. Historiske data viser imidlertid at langt mer ekstreme eksempler på slike forhold har forekommet over hele verden i årtusener.

Påstanden om at vi er inne i en periode med en farlig temperaturstigning som langt overgår fortidens endringer, er ganske enkelt feil. Tidligere endringer har ofte vært langt mer dramatiske og har ført til sultkatastrofer og dødsfall i et omfang som gjør at dagens hendelser framstår som langt mindre dramatiske. Med dagens teknologi og kunnskapsnivå er vi langt bedre rustet til å møte ekstremvær og naturkatastrofer, som alltid har vært menneskehetens svøpe. Det faktiske forhold er at jordas varmeperioder har gjort livsbetingelsene på jordkloden langt mer behagelig enn i de periodene klimaet har vært kjølig, slik som under Den lille istiden, som varte i omkring 500 år fra 1350 til 1850.

Tilleggsinformasjon

Type produkt